WSUS-palvelusi saattaa olla hajonnut – Tarkasta se!

Computer errorNyt kun Windows-käyttöjärjestelmien päivitykset ovat vaihtuneet kuukausittaisiin rollup-päivityksiin, ovat organisaatiot joissa menee kaikki tietoturvapäivitykset servereille, saaneet oletuksena myös ei-tietoturvapäivityksiä palvelimille.

Jos kuukausittainen rollup-päivitys on asentunut palvelimelle, jossa on WSUS-palvelu (Windows Server Update Services) asennettuna, WSUS-Palvelu saattaa olla hajonnut. Tarvitaan manuaalisia toimenpiteitä, jotta WSUS-palvelu saadaan taas toimimaan.

Tämä koskee kaikkia muitakin palveluita, jotka pohjautuvat WSUS-teknologiaan, kuten SCCM:n Software Update Services. Ongelma koskee palvelinympäristöjä, joiten käyttöjärjestelmänä on Windows Server 2012 tai Windows Server 2012 R2.

Kannattaa siis tarkastaa tilanne ja asentaa kyseinen päivitys hallitusti. Tässä linkki päivitykseen ja sen ohjeisiin: https://support.microsoft.com/en-gb/kb/3159706

Laske säästösi

Automatisoi sovelluspäivitykset ja lopeta pikkusoftien kanssa painiminen. Centero Software Manager säästää aikaa, rahaa ja hermojasi.

« Edellinen artikkeli: Hannu Laitinen ja Timo Ruuska vahvistavat Centeron myyntiä
» Seuraava artikkeli: Yrityksen liikkuvuus- ja turvallisuuspaketti eli Enterpise Mobility + Security – Osa 3