Windows 10: Kovin paukku sitten – minkä? Päätä itse!

Windows 10

Microsoft järjesti keskiviikkoiltana (21.1.2015) tiedotustilaisuuden, missä se paljasti paljon aiemmin vielä epäselviä olleita asioita sekä läjän täysin uusia ja monilta osin yllättäviäkin ominaisuuksia.

Isoimpia juttuja ovat seuraavat asiat:

  • Windows 10 ilmestyy ilmaisena päivityksenä Windows 7:aa ja sitä uudempaa Windows-versiota käyttäville. Ilmaiseksi olemassa olevan käyttöjärjestelmän voi päivittää vuoden ajan Windows 10:n julkaisuajankohdasta alkaen. Kovin tarkkaan hinnoittelua ei muuten avattu ja voi olla, että yrityspuolen hankinta-/lisensointimalleihin tulee erityyppisiä mekanismeja.
  • Myös Windows Phone 8.1 -käyttäjille luvattiin ilmainen Windows 10 -päivitys. Käyttöliittymältään Windows 10 -kokemus samankaltaistuu erikokoisissa laitteissa. Parhaimmillaan sovellukset näyttävät ja toimivat samoin läppärillä ja puhelimella.
  • Uudessa käyttöjärjestelmässä tulee mukana myös tuki hologrammikäyttöliittymälle sekä tiedotustilaisuudessa esitellyille Microsoft HoloLens -laseille.
  • Pelaamiseen ja Xbox-maailmaan liittyen tuli myös tukku uusia ominaisuuksia, joilla Microsoft väistämättä pönkittää asemaansa suhteessa kilpailijoihinsa. Jatkossa Xbox-pelejä pystyy pelaamaan (todennäköisesti samassa lähiverkossa olevalta) miltä tahansa Windows 10 -koneelta. Tilaisuudessa esiteltyiin myös Fable Legends -peliä, jossa eri pelaajat pystyivät osallistumaan samaan peliin PC:ltä ja Xboxilta.
  • Lisäksi lähes 3 tunnin info-tilaisuudessa julkaistiin myös liuta muita uutisia kuten:
    • Uusi kevyt Spartan-koodinimellä tunnettu internetselain
    • ”Henkilökohtainen avustaja”, Cortana, joka on jo Windows Phone -maailmassa aiemmin julkaistu, tulee myös tietokoneelle. Suomenkielen tuesta ei edelleenkään ole mitään havaintoa.

Kuten tiedetään, Windows 8 jäi vähän välimallin versioksi, mutta eilinen julkistus antaa ymmärtää, että nyt mennään isolla vaihteella. Onko tässä kenties Mikkiksen kovin paukku sitten Windows 3.1:n? Tutustu tästä Microsoftin Windows-blogista aiheeseen vielä tarkemmin ja päätä itse.

Laske säästösi

Automatisoi sovelluspäivitykset ja lopeta pikkusoftien kanssa painiminen. Centero Software Manager säästää aikaa, rahaa ja hermojasi.

« Edellinen artikkeli: Patch Management -ratkaisut vertailussa: Solarwinds Patch Manager
» Seuraava artikkeli: Patch Management -ratkaisut vertailussa: Secunia CSI 7.0