SCCM 1810.2 Technical Preview

Centeron SCCM-ninja, Aapo Kettunen, on kirjoittanut tämän artikkelin 19.10.2018

Viime keväällä julkaistussa SCCM 1802 -versiossa esiteltiin uusi ominaisuus: Management Insights. Se näyttää tietoja ympäristön nykyisestä tilasta ja auttaa sen parantamisessa. Management Insights näyttää esimerkiksi kaikki sovellukset ilman jakeluita tai ryhmät ilman jäseniä. Tälläisiin tapauksiin sen toimenpide-ehdouksina on luonnollisesti poistaa tälläiset ylimääräiset sovellukset/ryhmät.

Nyt SCCM 1810 Technical Previewin mukana Management Insights on saamassa kasvojenkohotusta uuden hallintapaneelin muodossa. Hallintapaneelissa näkyy suoraan eri osa-alueiden ohjeistukset, jotka vaativat toimenpiteitä sekä myös jo aiemmin suoritetut toimet. Uutena hallintapaneelissa on näiden ohjeistuksien luokittelu tärkeysluokkien avulla. Näitä luokkia ovat:

  • kriittinen,
  • suositeltu sekä
  • valinnainen.

Voit siis alkuun katsoa kätevästi kaikki kriittiseksi luokitellut toimet ja ryhtyä toimeen ympäristön kunnon parantamiseksi, sekä myöhemmin edetä suositeltujen toimien kautta valinnaisiin. Kun olet suorittanut Management Insightsin suosittamia toimia, ympäristön yleiskunnosta prosentuaalisen arvon antama Management Insights Index kasvaa ja sen avulla voit arvioida, kuinka lähellä oletkaan täydellistä ympäristöä.

SCCM 1810 Technical Preview sisältää myös muita muutoksia:

  • Uusi Task Sequence template ”Deploy Windows Autopilot for existing devices”, jonka avulla onnistuu Windows 7 -laitteiden päivitys Windows 10-käyttöjärjestelmään ja ottaa se käyttöön Autopilotia hyödyntäen. Tästä ominaisuudesta myös Tuukka Tiainen mainitsi tuoreessa blogissaan, joka käsittelee enemmän MS Ignitessä julkaistuja Intune-uutukaisuuksia.
  • Skripteihin ja CMPivotiin suorituskyky parannuksia. Mikäli skriptin tai kyselyn vastaus on alle 80 kB, se toimitetaan nopean toimituskanavan kautta. Tämä parantaa skriptien tai kyselyiden vastauksen tarkastelua. Yli 80 kB vastaukset lähetetään jatkossakin tilaviesteinä (state message).
  • Parannuksia SCCM Clientin asennukseen. Mikäli clientin asennusmediaa ei ole ollut saatavilla nykyisen boundary groupin jakelupisteessä (distribution point), on media tähän asti ladattu suoraan hallintapisteeltä (management point). Jatkossa asennusmedia voidaan hakea myös muiden boundary groupien jakelupisteiltä.

Pian 1810 -version jälkeen julkaistu SCCM 1810.2 sisältää myös rutkasti hyödyllisiä muutoksia:

  • Client notificationeiden ajaminen suoraan laitteet -näkymästä. Aiemmissa SCCM-versiossa näiden toimien suorittaminen on täytynyt tehdä laiteryhmän kautta, mutta viimein laitteen voi pakottaa hakemaan esimerkiksi uudet sovellukset suoraan laite -näkymästä.
  • SCCM järjestelmänvalvojilta voidaan vaatia halutuntasoista tunnistautumista päästäkseen hallitsemaan SCCM sitejä. Vaihtoehtoina on perinteisen Windows-kirjautumisen lisäksi sertifikaattipohjainen tunnistus, sekä Windows Hello for Business -tunnistautuminen.
  • Windows Installer -sovellusten muunnos .MSIX muotoon suoraan SCCM konsolista! Vaatimuksena on Windows 10 -työasema, jolle asennetaan SCCM-konsoli sekä MSIX-paketointityökalu Microsoft-kaupasta. Tämä työasema toimii pohjana muunnoksille, eikä sitä pidä käyttää missään muussa käytössä.

Lisätietoja päivityksistä Microsoftin sivuilta.

Laske säästösi

Automatisoi sovelluspäivitykset ja lopeta pikkusoftien kanssa painiminen. Centero Software Manager säästää aikaa, rahaa ja hermojasi.

« Edellinen artikkeli: Microsoft Ignite ja Intunen odotetut uudistukset
» Seuraava artikkeli: MSIX yhtenäistää sovelluspaketoinnin