Microsoft rulaa Gartnerin uuden maagisen nelikentän perusteella

Saatattekin jo tietää, että me täällä Centerolla intoilemme aika paljon päätelaitteiden parissa. Vielä enemmän innostumme kun päätelaitteita saa hallita ja parhaimmillaan jopa keskitetysti! Meillä on pitkät kokemukset erityisesti Microsoftin teknologioista kyseisellä alueella. Erityisesti Microsoft Intune on ollut osana Seremoniamestari-palveluamme jo vuosien ajan. Näistä syistä johtuen on erityisen mieltä ylentävää ja Lue lisää »


Android-laitteiden käyttöönottoon helpotusta luvassa Microsoft Intunen osalta

Ongelma Olen ollut mukana lukuisissa MDM-käyttöönotoissa ja lähes joka kerta asiakkaan kanssa esille nousee kysymys, miten laitteet sitten akuisten oikeasti liitetään organisaation hallintaan. Tekeekö sen loppukäyttäjä itse vai onko IT-tuki mukana prosessin joka vaiheessa? Valitettavasti tähän mennessä erityisesti Androidin tapauksessa sovelluskaupasta on pitänyt ladata Microsoftin Yritysportaali appi. Eikä tuokaan kuulosta Lue lisää »


Miten organisaation tieto suojataan laitteesta tai omistusmuodosta riippumatta – haastattelussa Centeron Tuukka Tiainen

Yritysten ja organisaatioiden laiteympäristössä on tapahtunut merkittävä muutos, jota on ajanut eteenpäin työn tekemisen murros. Liikkuvan työn lisääntyminen on tuonut omat vaatimuksensa laitteiden ominaisuuksille – ja suojaamiselle. Tässä kirjoituksessa Centeron MDM-asiantuntija Tuukka Tiainen avaa kannettavien laitteiden hallintaan ja suojaamiseen liittyviä haasteita.


Microsoft pakottaa monivaiheisen tunnistautumisen Azure AD -järjestelmänvalvojille

Viimeisen vuoden aikana tietojenkalastelut sekä tietomurrot ovat yleistyneet suurissa määrin ja etenkin keväällä 2018 tehtiin paljon tietojenkalastelua myös suomalaisia Office 365 -asiakkaita kohtaan. Viestintävirasto onkin julkaissut sivuillaan tästä kriittisen varoituksen. Vastauksena tietomurtoihin, Microsoft on ilmoittanut uudesta peruskäytännöstä (baseline policy), joka pakottaa muutamien Azure AD -järjestelmänvalvojaroolien käyttäjille monivaiheisen tunnistautumisen (MFA eli Lue lisää »


Käyttöjärjestelmien elinkaaren hallinta – kun käyttöjärjestelmät vapautuivat laitteiden kahleista

Työasemille asennettujen käyttöjärjestelmien versiot eivät ole enää sidottu laitteisiin. Kun käytössä on koko ajan uusimmat käyttöjärjestelmät, paranee työn tehokkuus ja sujuvuus. Samalla organisaatioiden on kuitenkin pidettävä huoli käyttöjärjestelmien elinkaaren hallinnasta, jotta vanhentuneet järjestelmät eivät ei aiheuta tietoturvariskiä.

Julkaistu kategoriassa Blogi