SCCM technical preview 1801 -version uudet ominaisuudet

Centeron Aapo Kettunen referoi Microsoftin uutisesta uuden SCCM:n esikatseluversion ominaisuudet suomeksi. Ole hyvä! Microsoft julkaisi eilen vuoden 2018 ensimmäisen SCCM technical preview -version, 1801. Technical Preview versioiden avulla ylläpitäjät voivat testata uusia ominaisuuksia testiympäristöissä, ennen kuin ne julkaistaan yleisesti. 1801-version uusia ominaisuuksia tai muutoksia nykyisiin: Distribution pointin siirto toisen hallinnollisen alueen Lue lisää »


Google Play Protect ja tämän hetken mobiilihuolet

Microsoft on esitellyt viimeisen parin vuoden aikana integraation neljään eri MTD-ratkaisuun (Mobile Threat Defence). Nämä ovat maksullisia kolmannen osapuolen tuotteita. Eilen 15. päivä marraskuuta Intuneen julkaistiin tuki ilmaiselle Google Play Protect -ratkaisulle. Kyseessä tosin ei ole kokonaisvaltainen MTD-ratkaisu, vaan ehkä pikemminkin antivirus-tuote mobiililaitteille. Google Play Protect ottaa kantaa kolmeen eri Lue lisää »


Laita hanttiin kiristysohjelmille!

Kirjoittaja on Centeron modernin päätelaitehallinnan intoilija ja tietoturvasetä, Tuukka Tiainen. Samaan aikaan, kun kirjoitan tätä tekstiä, niin uusin kiristysohjelma Bad Rabbit leviää maailmalla. Kyseinen haittaohjelma toimii monilla tavoin kuten aiemmin tuhoa tehneet WannaCry ja Petya. Myös Bad Rabbit kryptaa tiedostot kovalevyltä ja pyytää avausmaksuksi 0,05 bitcoinia eli noin 280 dollaria. Lue lisää »Mobiililaitehallinnan käyttöönotto eri käyttöjärjestelmillä

Mobiililaitteiden keskitetty hallinta kehittyy vinhakkaasti. Todella monet yritykset, järjestot ja muut organisaatiot ovat entistä kiinnostuneempia aihealueesta. Nyt jos koskaan ymmärretään, miten paljon mobiililaitteita käytetään, oli sitten laitepolitiikka mallia CYOD (Choose Your Own Device), BYOD (Bring Your Own Device) tai UWYHTU© (Use What You Have Told to Use). Me Centerolla tuotamme Lue lisää »